Статтi
Всі статті

Як виготовляється справжній «Російський» сир

11 квітня 2013
Як виготовляється справжній «Російський» сир «Російський» сир є найпопулярнішим у нашій країні. Цей знайомий нам з дитинства продукт прекрасно підходить і для салатів, і для запікання; він однаково смачний і сам по собі, і в складі бутерброду. Для приготування одного кілограму справжнього «Російського» використовують 11 літрів молока, а процес його дозрівання триває 30 днів. 

Якщо звернутись до історії, то перші рецепти створення сирів датуються ще IV століттям нашої ери. Вже тоді наші пращури знали про користь молока, в якого є один великий недолік — короткий строк придатності. Інша справа — сир, смакові якості якого з часом тільки поліпшуються. Крім того, сир є одним із небагатьох продуктів переробки молока, який максимально повно зберігає у своєму складі його корисні властивості. 

На першому етапі приготування сиру охолоджене молоко, яке надійшло на виробництво, проходить контроль у лабораторії, після чого потрапляє до спеціальних сирних ванн, куди також додають закваску. На своїх підприємствах компанія «ІНТЕР ФУД» використовує закваску виробництва датської компанії «Хрістіан Хансен», світового лідера з виробництва та постачання сичужних ферментів. 

У сирних ваннах молоко ферментується. Під дією ферментів з молока утворюється сирне зерно, яке за допомогою спеціальних обертових гвинтів розрізають та перемішують. Відокремивши сироватку, сирне зерно передають на пресування. 

Спресований сир переходить на етап соління, після якого він повинен обсохнути. Потім його герметично запаковують, що запобігає розвиткові патогенних мікроорганізмів, і вже в упаковці передають на дозрівання. 

Саме в процесі дозрівання сир набуває свого неповторного смаку й аромату. Справжньому «Російському» сирові, який так люблять наші споживачі, на дозрівання потрібно 30 днів.