Статтi
Всі статті

Міфи про спреди

12 квітня 2013
Міфи про спреди Міф № 1. Спред шкідливий для здоров'я. 

Науково доведено, що рослинні жири набагато корисніші й безпечніші за молочні. Це пов'язано з тим, що основну частину рослинних жирів становлять ненасичені кислоти, а молочні жири складаються переважно з насичених кислот, споживання яких підвищує ризик захворювань серцево-судинної системи. Крім того, спреди, на відміну від вершкового масла, містять більше ненасичених жирних кислот і менше холестерину. Тому людям, які піклуються про своє здоров'я та фігуру, дієтологи рекомендують вживати саме спреди. 

Міф № 2. Спред — це маргарин. 

Головна відмінність спреду від маргарину полягає в тому, що спред складається з комбінації молочного й рослинного жирів, а маргарин виробляють тільки з рослинних. Друга відмінність – законодавчо обмежене застосування у спредах трансжирів, споживання яких підвищує ризик розвитку діабету, знижує працездатність організму і призводить до послаблення імунної системи. Завдяки наявності в спредах молочного жиру вони краще підходять для випічки, ніж маргарин. Так, тісто, до якого додали спред, стає м'якшим і пластичнішим. 

Міф № 3. Спред — масло для бідних. 

В Україні, Європі та США спреди купують споживачі будь-якого рівня доходу. Більше того, в Європі спреди популярніші за масло, адже жителям Євросоюзу вже давно відомі переваги спреду перед іншими масложировими продуктами. Це і вміст корисних речовин, ненасичених жирних кислот, і низький рівень холестерину, і пластичність, завдяки чому спред можна намазувати на хліб, ледь діставши його з холодильника.